Hálózat térkép     Villamos vonalak     Autobusz vonalak      Autobuszok közlekedési grafikonjai      Villamosok közlekedési grafikonjai

         Nagyváradon a közszállítás autobuszokkal és villamosokkal történik naponta  5.00 – 24.00  között.  Munkanapokon az elsö villamosok 4.30 -kor indulnak a végállomások felé, hogy  5.00 órától megkezdjék rendes járataikat, mígnem 23.30  órakor megkezdik a visszavonulást a remíz irányába. Az autobuszjáratok is naponta 5.00 – 23.30 között müködnek.  A forgalomba irányított jármüvek száma a napi idöszakoknak megfelelöen változik, az utasok számának függvényében, csúcsforgalmi idöszaknak véve az  5.00 – 8.30  és 13.00 – 17.00 óra közötti idöszakokat.  Az utazóközönség segítségére sietve, közzétesszük a villamos- és autobuszjáratok közlekedési grafikonjait, információkkal szolgálva a járatok hosszát, idötartamát és sürüségét illetöen, munka- és ünnepnapokon, valamint hétvégeken és a diákok vakációs idöszakaiban.

       Kiszolgált tömeg megközelítöleg : 240.000 lakós
       Kiszolgált felület :  a városban  115,56 nkm   -  a városon kívül :  0 nkm

  Járatok száma Járatok hossza A hálózat hossza Megállók száma Járatsürüség (csúcsforgalomban)
Villamosok  : 5 37,14 km 19,21 km 157 6 minute
Autobuszok : 10 54,35 km 38,55 km 179 12 minute

          A N.H.K.V. bevezette a közjármüvek GPS rendszeres követését, ezáltal elkezdte a tömegközlekedés új monitorizálási és diszpécserizálási rendeszerének kiépítését. A S.C. RADCOM SRL Bucureşti segítségével kiépítendö rendszer, lehetövé teszi majd : a villamos és autobusz járatok programozását ; a jármüvek követését az útvonalon ; helyzetmeghatározásukat a megállókhoz képest ; üzenet továbbításokat a vezetöknek bizonyos korrekciók végrehajtása érdekében ; ugyanakkor a vállalat forgalomban lévö jármüveinek követését, monitorizálását a város digitális térképén.   A  rendszer kiépítése egyelöre kísérleti fázisban van az  1N, 1R, 3N, 3R villamosvonalakon, ponthozkisebb javítások és adaptációk után reméljük kiterjesztjük a vállalt összes vonalaira. 

      A közlekedés monitorizálása két diszpécserszolgálatnál történik, jelenleg a villamosjáratokat diszpecserizáló iroda müködik. Végéhez közelednek a két épület javítási és karbantartási munkálatai.

  

       Villamosaink nagy részét és néhány autobuszt már felszereltünk a GPS rendszeres követéshez szükséges szerkezetekkel.  Diszpécsereink programozzák a járatokat a közlekedési grafikonoknak megfelelöen, majd monitorokon követik a paraméterek betartását.  A GPRS által közvetített adatok a jármüvek helyzetére vonatkozóan, feldolgozásra kerülnek, és a jármüvekre vonatkozó információk a megállókban elhelyezett táblákon kerülnek kivetítésre. Jelenleg 24 villamos megállót és 9 autobusz megállót szereltünk fel elektronikus kijelzö táblákkal

   

                        Oradea Transport Local Regia Autonomă                                 Vissza az  Utasoknak menüponthoz