Jegyek, bérletek

     A N.H.K.V. jármüveire való felszállás elött az utasoknak meg kell gyözödniuk hogy érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkeznek a járatnak megfelelöen.

        Jegy és bérlet árak                         Jegy és bérlet árusító üzemhelyek                Jegy és bérlet árusító szabályzat

     Ingyen utazhatnak a N.H.K.V. járatain :

  • az 5.-ik életévüket be nem töltött gyerekek ;
  • háborús hösök, az 1989-es decemberi forradalom hösei és azok leszármazottai - az ASCO által kiállított speciális igazolvánnyal ; 
  • a nagyváradi lakhellyel rendelkezö nyugdíjasok - az ASCO által kiállított utazási bérlettel és személyi igazolvánnyal.

     Az 5 – 7 év közötti gyermekek speciális bérletekkel utazhatnak a N.H.K.V. járatain. A nem iskolás korú gyerekek számára kiállított bérleteket a városi tanács finanszírozza, így ezek ingyenesek a gyermekek számára.  Igényelhetök a vállalat jegy- és bérletárusító üzemhelyein a következö iratok felmutatásával :

·          a gyermek születési bizonyítványa és másolata

·         valamely szülö személyi igazolvány másolata

·         a gyermek fényképe 2/3 cm-es méretben

      Amennyiben a gyermek betöltötte a 7.-ik életévét, de még nem jár iskolába, az utolsó látogatott óvodából hozott igazolvány és a fenti okmányok alapján, a bérletet iskolakezdésig meghosszabítjuk.

Megjegyzés :   Az érvénytelen jeggyel , bérlettel vagy utazási igazolvánnyal rendelkezö egyéneket, valamint azokat akik a közszállítás jármüvein nem tartják be a vállalat rendelkezéseit, közlekedési szabályait, az ellenörök a  Hot.nr. 706/31.08.2009 al Consiliului Local al Municipiului Oradea. városi tanács által kiadott szabályzatnak megfelelöen büntetik.

      Az eladóhelyeken vagy jegyautomatáknál vásárolt jegyeket közvetlen a felszállás után érvényesíteni kell az erre a célra felszerelt jegyérvényesítö szerkezeteknben.
A jegyautomatáknál vásárolt jegy csakis egy utazásra érvényes, megszakítás nélkül azon a jármüvön amelyiken érvényesítették. Ugyanez érvényes az eladóhelyeken vásárolt kétutas jegyek egyik-egyik oldalára külön-külön.
A jegyárusító automatákból beszerzett nem névre szoló bérletek a vállalat által kiszolgált bármely vonalon érvényesek.
Az érvényesített jegyek, névre szóló bérletek és utazási igazolványok nem adhatók át más személyeknek. 

N.H.K.V. járatain kedvezménnyel utazhatnak :
     
- az akreditált tanügyi intézmények tanulói és diákjai 50 %-os engedményt élveznek, melyek csak a bérletekre érvényesek ; a bérlet kiállításánál másolatot kell benyújtani az érvényes diákigazolványról vagy a kedvezményt igazoló okmányról ; 
     
- a 282/2005-ös törvény és az 1364/04.10.2006-os határozatnak megfelelöen 50 %-os kedvezményes egyhavi bérletet igényelhetnek a véradó személyek.  A bérlet a véradástól számított két hónapon belül igényelhetö.  Amennyiben az utas rendelkezik egy már érvényes bérlettel a véradás pillanatában, azt az érvényes idöszakban használhatja, minek utánna kiválthatja a kedvezményes bérletet.
A bérlet kiváltása érdekében a véradóknak a jegyárusító üzemhelyek egyikén kell jelentkeznie a következö igazolványokkal :
        - véradó igazolvány (eredeti és másolat) az orvos hitelesítésével, pecséttel, aláírással valamint a véradó központ pecsétjével ellátva ;
        - személyi igazolvány (eredetiben).

Bövebb információk birtokába juthatnak a jegyek és bérletek árát , illetve az árusítás módozatait tekintve,  amennyiben elolvassák a H.K.V. jegy és bérlet árusításra vonatkozó szabályzatot.

Érvényben lévö utazási szelvény árak : 

Utazási szelvény neve

Érvényesség

Ar

 

Megjegyzés

 Egy útra érvényes jegy  (Jegyárusító automaták)

1 utazás

1,50

lei

csak jegyárusító automatáknál beszerezhetö

 Két útra szóló jegy

2 utazás

3,00

lei

érvényesíteni kell a felszállás után

 Altalános bérlet - egységes ár - új

minden vonalra

45,00

lei

2009.márc.26.tól érvényesek

 1 napos bérlet

  N.H.K.V. minden vonalán

7,00

lei

 

 1 hétre szóló  bérlet 

  N.H.K.V. minden vonalán

20,00

lej

 

 Nem névreszóló havi bérlet 

  N.H.K.V. minden vonalán

130,00

lei

 

 50 %-os kedvezményes bérlet diákoknak

minden vonalra

22,50

lei

 

100 %-os kedvezményezett bérlet 5-7 év közötti gyermekeknek

minden vonalra

0,10

lei

 

Müanyag fólia + bérletszelvény

 

0,10

lei

 

        Jegyek és bérletek a N.H.K.V. jegyárusító helyein szerezhetök be. Ugyanakkor jegyek vásárolhatók számos kereskedelmi üzletben azon szolgáltatóknál, amelyekkel a vállalat érvényes jegy eladási szerzödésben áll.

N.H.K.V. által üzemeltetett jegyárusító helyek listáját lásd  itt  

  Jegyet árusító kereskedelmi egységek listája  itt                   Jegyárusító automaták listája  itt

Kellemes utazást kivánunk !                                                              


Oradea Transport Local Regia Autonomă                                                              Vissza az  Utasoknak  menuponthoz