Válasszon nyelvet

 

  UTAZÓKÁRTYÁK

  Térítési igazolás tanügyi dolgozóknak


Ingyen utazhatnak az N.H.K.V. járatain:

 az 6.-ik életévüket be nem töltött gyerekek 
a 2023/2024-es tanévben a Nagyvárad  területén belüli oktatási intézményekbe beiratkozott 21 évnél fiatalabb tanulók a tanév idejére ingyenes helyi tömegközlekedésben részesülnek, az utazási igazolvány érvényesítésével közlekedési eszközökön 2024.09.31-ig a 189/2023 törvény 83. (1) bekezdése alapján. A Nagyvárad metropolisz övezethez tartozó helységekből (Bors, Sanmartin, Hidiselul de Sus, Paleu, Cetariu) érkezett diákok ingyenes utazást élveznek a lakóhelyről Nagyvárad városába vezető útvonalon, valamint a Nagyvárad helyi tömegközlekedési eszközökein.egész tanévben (az iskola év szeptember 1-jén kezdődik és augusztus 31-én ér véget), .
A naptári év során 100%-os támogatásban részesülnek azok az egyetemisták, akiknek egyik vagy mindkét szülője elhunyt, valamint az elhelyezési központból származó, illetve a tágabb családnál, helyettes vagy nevelőszülői gondozásba került hallgató a  gyermekek jogainak védelméről és jogairóll szóló  272/2004. sz. törvény 64. al.(1) bekezdése, utólagos módosításai és kiegészítései. A kedvezményezetteknek Nagyvárad körzetében akkreditált/engedélyezett egyetem nappali kurzusain kell részt venniük, és be kell tartaniuk a korhatárt (30 év alatt). 
háborús veteránok és özvegyek (44/1994. törvény frissítve),deportáltak, kommunista elnyomás áldozatai, politikai fogvatartottak, etnikai vagy politikai okokból kitelepítettek/üldözöttek (189/2000. törvény, 118/1990. törvény), az 1989. decemberi forradalom győzelméért harcolók (341/2004. konf. törvény), speciális azonosítás alapján éves érvényességű utazási kártyával
 a nagyváradi lakhellyel rendelkező nyugdíjasok

az általános nyugdíjkorhatárt betöltött, de nyugdíjas jogállással nem rendelkező, egyéb jövedelemmel nem rendelkező idősek, akiknek állandó nagyváradi lakóhelyük van.
a 448/2006 törvény kedvezményezettjei: -1- súlyos és súlyos fogyatékossággal élő személyek;- 2- a súlyosan fogyatékos gyermek kísérője, ennek jelenlétében; - 3 - súlyos hallássérült és értelmi fogyatékos felnőtt kísérője,ennek jelenlétében; - 4 - súlyosan fogyatékos személyek személyi asszisztensei - 5 - súlyosan vagy súlyosan fogyatékossággal élő személyek hivatásos személyi asszisztensei, akik szerepelnek azon kedvezményezettek névleges listáján, akik számára a Bihar megyei Szociális Segélyezési és Gyermekvédelmi Igazgatóság kiállította a városi tömegközlekedéssel történő igazolást és közölte azt a nagyváradi városházával és az üzemeltetővel. Az e bekezdésben meghatározott személyi kategóriák a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően a közlekedéshez való jogot igazoló bizonylatok bemutatása alapján részesülnek ingyenességben.

Megjegyzés: Az érvénytelen jeggyel, bérlettel vagy utazási igazolvánnyal rendelkező egyéneket, valamint azokat akik a közszállítás járművein nem tartják be a vállalat rendelkezéseit, közlekedési szabályait, az ellenőrök a városi tanács által kiadott  706/31.08.2009 rendeletnek megfelelően büntetik.

Az eladóhelyeken vagy jegyautomatáknál vásárolt jegyeket közvetlen a felszállás után érvényesíteni kell az erre a célra felszerelt jegyérvényesítö szerkezeteknben.
A jegyautomatáknál vásárolt jegy csakis egy utazásra érvényes, megszakítás nélkül azon a jármüvön amelyiken érvényesítették. Ugyanez érvényes az eladóhelyeken vásárolt kétutas jegyek egyik-egyik oldalára külön-külön.
A jegyárusító automatákból beszerzett nem névre szoló bérletek a vállalat által kiszolgált bármely vonalon érvényesek.

Az érvényesített jegyek, névre szóló bérletek és utazási igazolványok nem adhatók át más személyeknek.

A N.H.K.V. járatain kedvezménnyel utazhatnak:

 a 282/2005-ös törvény és az 1364/04.10.2006-os határozatnak megfelelően 50 %-os kedvezményes egyhavi bérletet igényelhetnek a véradó személyek.
A bérlet a véradástól számított 1 hónapon belül igényelhető.
Amennyiben az utas rendelkezik egy már érvényes bérlettel a véradás pillanatában, azt az érvényes időszakban használhatja, minek utána kiválthatja a kedvezményes bérletet.
A véradók utazási igazolványa a Nagyváradi Vértranszfúziós Központ által minden hónap pénteken megküldött névjegyzék alapján kerül feltöltésre.

90%-os kedvezményben részesülnek a helyi tömegközlekedésben a nagyváradi önkormányzaton belül akkreditált felsőoktatási intézményben nappali tagozatos képzésben részt vevő hallgatók 30 éves korig a naptári év során.Az utolsó éves hallgatók a kedvezményben részesülnek, július 31-e előtti feltöltési dátummal.
Az utazási kártyák az OTL SA értékesítési pontjain tölthetők fel. A havi diák-bérlet értéke 90%-os kedvezménnyel Nagyvárad területére 8 lej.

A Nagyvárad metropolisz övezethez tartozó helységekből (Bors, Sanmartin, Hidiselul de Sus, Paleu, Cetariu) érkezett egyetemi hallgatók 90%-os kedvezményes utazást élveznek a lakóhelyről Nagyvárad városába vezető útvonalon, valamint a Nagyvárad helyi tömegközlekedési eszközökein.