Válasszon nyelvet

1.Egyetemi hallgatók számára 90%-os kedvezményes bérlet biztosítása                                

 90%-os kedvezményben részesülnek a helyi tömegközlekedésben a nagyváradi önkormányzaton belül akkreditált felsőoktatási intézményben nappali tagozatos képzésben részt vevő hallgatók 30 éves korig a naptári év során.Az utolsó éves hallgatók a kedvezményben részesülnek, július 31-e előtti feltöltési dátummal.
        Ha nem rendelkezik utazási igazolvánnyal, annak kiállításához kérjük, jelenjen meg az adatfelvételi pontokon a következő iratokkal:
       - személyi igazolvány
       - egytemi igazolás vagy diákigazolvány az aktuális egyetemi évre.
Az utazási kártyák az OTL SA értékesítési pontjain tölthetők fel. A havi diák-bérlet értéke 90%-os kedvezménnyel Nagyvárad területére 8 lej.

2. A metropolisz övezet hallgatóinak 90%-os kedvezménes bérlet biztosítása


A Nagyvárad metropolisz övezethez tartozó helységekből (Bors, Sanmartin, Hidiselul de Sus, Paleu, Cetariu) érkezett egyetemi hallgatók 90%-os kedvezményes utazást élveznek a lakóhelyről Nagyvárad városába vezető útvonalon, valamint a Nagyvárad helyi tömegközlekedési eszközein a 199 / 2023 törvény 128-as paragrafusa alapján. Ennek  igénybevételéhez kérjük, menjen az OTL SA értékesítési pontjaira utazási kártyájával és személyazonosító okmányával.Az egyetemi hallgatók számára a 199/2023 számú törvény kiegészítésére a módszertani szabályozások NEM jelentek meg, így az OTL nem adhat 90%-os kedvezményt a bérlet vásárlásakor.Az OTL várja a szabályozást, és közvetlenül érdekelt abban, hogy a bérletek 90%-os kedvezményét közvetlenül biztosítsák.
A jogszabályi keretek hiánya miatt Románia egyes városaiban a hallgatók teljes áron kifizetik a bérletet, és az egyetemekhez fordulnak a 90%-os kedvezményért.

3. 100%-os kedvezményes bérletek biztosítása árva vagy árvaházakból érkező hallgatók számára

 A naptári év során 100%-os támogatásban részesülnek azok az egyetemisták, akiknek egyik vagy mindkét szülője elhunyt, valamint az elhelyezési központból származó, illetve a tágabb családnál, helyettes vagy nevelőszülői gondozásba került hallgató a  gyermekek jogainak védelméről és jogairóll szóló  272/2004. sz. törvény 64. al.(1) bekezdése, utólagos módosításai és kiegészítései. A kedvezményezetteknek Nagyvárad körzetében akkreditált/engedélyezett egyetem nappali kurzusain kell részt venniük, és be kell tartaniuk a korhatárt (30 év alatt).