Selectați limba dvs

1. Acordarea gratuitatii la transportul public local pentru elevi

       Elevii în vârstă de până la 21 de ani, din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat, din unitățile de învățământ din Municipiul Oradea, beneficiază de gratuitate, în codițiile legii, la serviciile publice de transport local din Municipiul Oradea, pe tot parcursul anului școlar (anul școlar începe la data de 1 septembrie și se încheie la data de 31 august), în conformitate cu prevederile art. 83 alin (1) din Legea  nr.189/2023. Elevii beneficiază de gratuitate în baza abonamentelor de elev încărcate pe cardurile nominale tip legitimatie, validarea cardului la urcare în mijloacele de transport fiind obligatorie.

       Eliberarea cardurilor tip legitimație pentru toți elevii înscriși în învățământul preuniversitar acreditat / autorizat din Municipiul Oradea se efectuează gratuit în baza HCL nr. 927 / 2016.

       In cazul in care nu aveti un card de calatorie, pentru eliberarea acestora va rugam sa va prezentati la punctele de preluarea datelor cu :

Ø actul de identitate/certificat de nastere ( pentru elevi sub 14 ani)

Øadeverinta sau carnet de elev vizat pentru anul scolar in curs

 

2. Acordarea gratuitatii la transportul public local pentru elevii din Zona Metropolitana Oradea 

        Elevii din localitatile aferente Zonei Metropolitane Oradea ( Bors, Sanmartin, Hidisel, Paleu,Cetariu) beneficiaza de gratuitate pe ruta de deplasare din localitate de resedinta  pana in Municipiul Oradea  si pe trasportul public local din Municipiul Oradea, pentru a beneficia de aceasta gratuitate rugam sa se deplaseze la Punctele de vanzare OTL SA cu cardul de calatorie si cu actul de identitate ( pentru elevii peste 14 ani) sau actul de identitate a parintelui ( in cazul elevilor sub 14 ani ).